Contact Us


true
true
By clicking ‘send’ you agree to E2 Architecture and Interiors Ltd storing and using the information above as set out in their Privacy Policy




Download Fact Sheet







Cutting House

Greenwich

Cutting House is a one bedroom courtyard house, centred around a fully glazed courtyard, in the Greenwich conservation area. The site is adjacent to an old filled-in railway cutting and utilises the space left between a dilapidated brick cobbler’s workshop and an access way to new houses built on the cutting,

Internal finishes are simple timber cladding and tile floors with bespoke joinery to make best use of space. The kitchen living space is clad with timber matching the built-in joinery to make the whole space feel like a bespoke piece of furniture.

The fully glazed courtyard opens up the entire house with corner opening sliding doors, providing valuable external amenity on this space restricted plot and helping to blur the divide between inside and outside.

The main living space feature high level windows and rooflights, which in conjunction with the full height glazing to the courtyard, floods the interior space with light, contributing to make the space feel large and airy.


This project resulted from our Development Appraisal consultation with E2 director Sam Cooper.

Learn More Here

Do you have a site you would like to develop in order to achieve the highest Gross Development Value? Explore the design options available for your site with E2 director Sam Cooper. Find out more here...



Have a similar project in mind?



Get in touch for a free appraisal.


Request a call

Our No Obligation Consultancies



Related Projects