Contact Us


true
true
By clicking ‘send’ you agree to E2 Architecture and Interiors Ltd storing and using the information above as set out in their Privacy Policy




Download Fact Sheet












Asymmetry in Blackheath; when the old drives the design of the new...



Our contemporary intervention in Blackheath is within touching distance of completion onsite. The design of a strikingly contemporary rear extension to this detached town house on the edge of the heath takes its design cues from the arts and crafts style existing building. With asymmetry cascading down from the old building onto our new extension, which also features an asymmetrically pitched roof.






Our contemporary intervention in Blackheath is within touching distance of completion onsite. The design of a strikingly contemporary rear extension to this detached town house on the edge of the heath takes its design cues from the arts and crafts style existing building. With asymmetry cascading down from the old building onto our new extension, which also features an asymmetrically pitched roof.

 

The new extension is clad in black timber over E2’s bespoke eco high thermally performing roof and walls. Part of the challenge of the construction detailing has been how to install what is essentially a rainscreen cladding over a single ply membrane roof, without creating penetrations in the latter. With a close relationship with the suppliers of the single ply membrane we found the solution. This means the finished product will look like a timber clad volume, hiding all the unsightly essentials such as guttering etc.

The cantilevered corner is becoming a theme with our clients, here we have pushed the envelope even further, with corner glazed sliding doors spanning over three metres in each direction. And a three narrow rooflights to the roof ensure that connection with the sky from within the space.

Work is now tantalisingly close to completion, with every week unfolding more of a glimpse of our design…

 




Related Projects